MHP'li siyasetçinin cenazesine özel şahıs katıldı – Son Dakika Siyasi Haber

Manisa Büyükşehir Belediyesi eski Belediye Başkan Yardımcısı ve Şehzadeler Belediyesi MHP Meclis Üyesi Mehmet Güzgülü, akut lösemi tedavisi gördüğü Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Tıp Fakültesi Hastanesi'nde hayatını kaybetti ve son yolculuğuna uğurlandı.

Manisa Hatuniye Camii'nde düzenlenen cenaze törenine CHP Genel Başkanı Özgür Özel de katıldı.

Cenaze namazı öncesinde merhum Mehmet Güzgülü'nün eşi Esin Güzgülü, oğlu Aras Güzgülü ve yakınlarına başsağlığı dileklerini ileten Özel, merhum Güzgülü'den övgü dolu sözlerle bahsetti.

Güzgülü'nün cenaze namazına katılan Özel'in yanı sıra; Manisa Vali Yardımcısı Aydın Memük, Manisa Büyükşehir Belediyesi eski Belediye Başkanı Cengiz Ergün, AK Parti Milletvekili Manisa Tamer Akkal, CHP Manisa Milletvekilleri Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, Bekir Başevirgen, AK Parti Manisa İl Başkanı Salih Güçlü, Manisa MHP İl Başkanı Cüneyt Tosuner, Saruhanlı Belediye Başkanı Ekrem Cıllı ve Manisa İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Zafer Tombul katıldı.

Cenaze namazının ardından Özgür Özel ve Cengiz Ergün omuzlarını Güzgülü'nün üzerine koydu.

Özel, cenaze namazının ardından Mehmet Güzgülü'nün defnedildiği Kırtık Asri mezarlığına gitti.

''SİYASETİN ÜSTÜN BİR İNSANDI''

Merhumun cenazesinin ardından Mehmet Güzgülü için taziye mesajı gönderen CHP lideri Özel, Manisa'nın değerlerinden birini kaybettiğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Mehmet Güzgülü bir yandan akrabamız, diğer yandan tüm Manisa'nın ortak değerlerinden biridir. Manisa öğretmen evlerinin güçlenmeye başladığı dönemde Manisa Öğretmenevi müdürü olarak herkesin gönlünde yer etmiş bir isimdi. 25 yıl önce merhum Adil Aygül döneminde belediye meclis üyesi oldu. 25 yıldır aralıksız olarak belediye meclis üyeliği yapıyor. Dört farklı belediye başkanıyla çalıştı. Toplumun her kesiminden, her partiden insanlarla dosttur. Muhtemelen Hatuniye Camii'nde cenaze namazına en çok katılanlardan biridir. Ona kayınbirader dedim. Eşi akrabam oluyor. Kayınbiraderimiz Manisa'da herkese dokunan, tarafı siyaset olan ama kendisi siyasetin üstünde olan bir insandı. Ailemiz için, Manisa için, MHP için bir kayıptır. İdealist toplum için önemli bir kayıptır. Hepsine başsağlığı diliyorum. Huzur içinde yatsın. Çok ağır bir hastalıktan dolayı kendisini 20 gün içinde kaybettik. Fazla acı çekmemesini, hareketsiz ölmesini kendisine yakışan bir ölüm olarak anlatıyoruz. Keşke daha uzun yaşasaydı da Manisa'ya daha çok hizmet edebilseydi. Ancak uzun süre acı çekmeden hayatını kaybetmesi ve adaletin sağlanması onun yaşam tarzına ve kişiliğine son derece yakışıyor.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir