Miss AI: Dünyanın ilk yapay zeka destekli güzellik yarışmasının finalistleriyle tanışın

Bu haberin orijinal dili İngilizce idi.

Dünya Yapay Zeka Yaratıcıları Ödülleri (WAICA), dünyanın kadınlara yönelik ilk yapay zeka güzellik yarışması olan “Miss AI”nın finalistlerini açıkladı. Listede taç için yarışacak 2 Türk ismin de yer aldığı 10 güzel var ve biyografiler klişe.

REKLAM

Yapay zekanın iş güvenliğini ve sanatsal meslekleri tehdit edip etmediği konusundaki tartışmalar devam ederken, Dünya Yapay Zeka Yaratıcıları Ödülleri (WAICA), geçtiğimiz ay dünyanın yapay zekaya dayalı ilk güzellik yarışması Miss AI'yi duyurarak dikkatleri üzerine çekti.

“Yapay zeka dünyasında değişen güzellik ve yaratıcılık algısını” sergilemeyi amaçlayan Fanvue Miss AI yarışması, dünyanın dört bir yanından yapay zeka yaratıcılarını birincilik için yarışan “dijital güzellikleri” sergilemek üzere bir araya getirdi.

İlk kez verilecek olan yapay zeka tarafından oluşturulan modellerin de yer aldığı Miss AI ödülü finalistleri belli oldu. Dünya çapındaki yapay zeka üreticileri tarafından tamamen yapay zeka ile oluşturulan 1500 model, insan ve droid jüri üyelerinden oluşan bir panel tarafından değerlendirildi.

Yapay zeka içerik oluşturucularının tercih ettiği bir sosyal medya platformu olan Fanvue'nun kurucu ortağı Will Monange şunları söyledi: “Dünya çapında yaklaşık 10.000 yapay zeka içerik yaratıcısı olduğunu tahmin ediyoruz, ancak ödüllerin yaptığı şey, hem hayranları hem de hayranları için içerik oluşturmak. hiçbirimizin farkında olmadığı ilgi çekici hikayeleri olan yaratıcılar.” “Aynı zamanda yetenekli yaratıcıları da ortaya çıkardı” dedi.

Jüri üyelerinin katılımcıları değerlendirmekte zorlandıklarını söyleyen Monange, ay sonunda kazananın açıklanmasını da sabırsızlıkla beklediklerini söyledi.

Günümüzün imkansız güzellik standartlarıyla boğuştuğumuz günümüz dünyasında, rekabet etmek için sabırsızlananlar var. Söz konusu yarışmanın doğasının, bilgisayar tarafından oluşturulan “mükemmellik” yoluyla gerçekçi olmayan güzellik standartlarını daha da kötüleştirebileceğine dair endişeler var.

Kazananın yaklaşık 20.000 $ (18.400 €) değerinde ödüller kazanacağı yarışmanın finalistleriyle tanışın. Ancak bu basmakalıp sözlere ve sinir bozucu sözlere hazırlıklı olun. Çünkü “yapay” güzelliklerin biyografileri son derece klişe…

Kenza Layli – Kenza Layli'nin en iyisi

Sosyal medyada 190.000'den fazla takipçisi bulunan Kenza Layli, dünyanın ilk yapay zeka ailesinin üçte birini oluşturuyor. Kısa sürede internette tanınan isimlerden biri haline gelen Layli'nin hedefi, Fas ve Orta Doğu'da kadınların güçlenmesine katkıda bulunmak ve gerekli düzenlemeleri influencer pazarına getirmek.

Aliya Lou (Brezilya)

Ailya, post-fotoğraf ve performansa odaklanan Japon-Afro-Brezilyalı bir sanatçı. Başlangıçta Afrika diasporasının anlatısıyla ilgili birçok karakterin yer aldığı bir oyuncu olacağı bir dizi özel film projesinin yapımcılığını üstlenmek üzere yaratılmıştı. Yaşam tarzı Rio de Janeiro, Bahia ve Sao Paulo arasındaki Brezilya kültürüyle oldukça bağlantılı, ancak aynı zamanda sık sık Tokyo'yu ziyaret ediyor ve Avrupa'daki moda haftalarını takip ediyor.

Olivia C (Portekiz)

Yapay zeka kaşifi olarak tanımlanan Olivia C, dijital ve insan dünyasının güzel bir uyum içinde bir arada var olduğu bir gelecek için çabalıyor. Portekizli güzel, 10.000'den fazla Instagram hayranına yapay zekanın olumlu potansiyelini gösteriyor ve teknolojinin insan deneyimini değiştirmek yerine nasıl geliştirebileceğini gösteriyor.

Olivia'nın yaratıcısı, görselini oluşturmak için Midjourney'i kullanıyor ve sonuçları Adobe AI ile geliştiriyor.

Anne Kerdi (Fransa)

Anne'nin asıl hedefi Fransa'nın Brittany bölgesinin tanıtımını yapmaktır. Brittany'yi turizm, tarih, kültür, etkinlikler ve gastronomi gibi birçok açıdan tanıtan Anne, aynı zamanda okyanusların korunmasına ve muhafaza edilmesine yönelik bir fon olan Océanopolis'in de elçisidir.

Zara Shatavari (Hindistan)

Zara Shatavari, kadınlarda hormonal dengesizlikleri gidermek için tasarlanmış doğal bir takviye olan “Hermones”un yüzü olarak yaratıldı. Teknolojiyi toplumun refahı için kullanma kararlılığından yola çıkan Shatavari'nin yaratıcıları, hormonal dengesizliklerin temel nedenlerini ve sonuçlarını açıklayan zengin bir bilgilendirici içerik üretiyor. Depresyon savaşçısı unvanı verilen Zara Shatavari, sağlık hizmetlerinin önündeki engelleri yıkmayı hedefliyor.

Aiyana Arcobaleno (Romanya)

LGBT+ bireylerin sesi olan Aiyana, kapsayıcılığı temsil ediyor ve eşitlik ile anlayışı savunuyor. Aiyana, her sesin duyulduğu ve değer verildiği, herkese empati ve saygının teşvik edildiği bir dünyaya kendini adamıştır.

Derin (Fransa)

Fransız modelin yaratıcısı Lalina, olabildiğince gerçekçi bir şey yaratmanın mümkün olup olmadığını merak ediyordu. Yavaş yavaş kendi sanatsal vizyonunu geliştiren yapımcı için bir diğer önemli nokta da fotoğrafların %100'ünün kendisi tarafından üretilmiş olmasıdır.

Lalina, bir etkileyici olarak nihai hedefinin işbirliğini kolaylaştırmak ve farklı kültürler ve bakış açıları arasındaki anlayışı teşvik etmek olduğuna inanıyor. Empatiyi, hoşgörüyü ve kapsayıcılığı teşvik etmek için bu etkiyi kullanmayı amaçlamaktadır.

Seren Ay (Türkiye)

Türkiye'nin ilk yapay zeka marka elçisi olarak tanımlanan Seren Ay, düzenli olarak Türkiye'nin tarihi ve milli bayramlarının tanıtımını yapıyor.

Dünya çapında maceralara atılan Seren Ay'ın yaratıcıları, imajını oluşturmak için üç yapay zeka programı kullanıyor. Seren'i erkek egemen çeşitli mesleklerde veya takipçilerini eğitmek için zaman yolculuğu yaparken, dünyayı gezerken, hatta popüler kültürden karakterleri canlandırırken görebilirsiniz.

REKLAM

Asena İlik (Türkiye)

Asena İlik'in amacı, bir modelin seks satarak değil, hayal gücü, muhteşem görseller ve eğlence duygusuyla fenomen olabileceğini dünyaya göstermek. Asena'nın kendine has bir tarzı, favori mekanları, favori arabaları ve özenle hazırlanmış bir kişiliği var.

Eliza Han (Bangladeş)

Bangladeş'in ilk yapay zeka fenomenlerinden biri olan Eliza Khan gerçek bir moda tutkunu. Z kuşağının en son trendlerini ve estetiğini takip eden Eliza'nın hayali, herkesin değer verildiğini ve eşit davranıldığını hissettiği bir dünya yaratarak daha kapsayıcı ve uyumlu bir toplumu teşvik etmektir.

Bu noktaya kadar geldiğiniz için tebrikler. Etkileyici ama rahatsız edici, değil mi?

Fanvue Miss AI yarışmasının sonuçlarının bu ay açıklanması bekleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir