Günlerdir tüm Türkiye Uğur Dündar ve Metin Akpınar'ı konuşuyor! Babalık davasının detayları ortaya çıktı! “DNA testinde 5 kural ihlali…”

Metin Akpınar'ın kızı olduğu ortaya çıkan Duygu Nebioğlu, bir röportajda şunları söyledi: “Kız kardeşimin babası da ünlü bir gazeteci.” Nebioğlu'nun iddialarının ardından birkaç yıl önce İstanbul dışında bir şehirde açılan davanın taraflarından birinin de Uğur Dündar olduğu ortaya çıktı.

Nebioğlu'nun ablası Dilara G.'nin açtığı davada mahkeme DNA testi istedi. Adli Tıp Kurumu'nun DNA raporunda varılan sonuç şu şekilde: “Elde edilen sonuçlara göre, babası olduğu sanılan İsmail Uğur Dündar isimli şahsın biyolojik babalığı, Dilara G isimli şahsın biyolojik babalığı reddedildi. “

Duygu Nebioğlu, DNA testi sonucunun değiştiğini söyledi. Nebioğlu, kız kardeşinin haziran ayında mahkeme kararına itiraz etmeye hazırlandığını açıkladı.

İTİRAZIN NEDENLERİ ORTAYA ÇIKTI

Günaydın'dan Ceyhan Toprak, Adli Tıp Kurumu'na muhalefetin nedenlerini anlattı. Bu nedenler şu şekilde sıralandı:

Uğur Dündar

Dündar'ın Dilara G.'nin babasının olmadığını belirten raporun tarihinin 22 Mart 2023 olduğu ancak hem Dilara G. hem de Dündar'dan kan örneklerinin Ekim-Kasım 2023'te alındığına dikkat çekildi. kan örneğinin alındığı tarihin raporun düzenlendiği tarihten sonra mı olduğu…

Bir diğeri ise Adli Tıp Kurumu'nun hazırladığı raporun 13 Mart 2024'te kayıtlara geçeceği ancak raporun veriliş tarihinin 22 Mart 2024 olduğu yönünde.

Adli Tıp Kurumu düzenlemelerine göre alınan numunelerin, tarafların kimlik bilgileri sağlanmadan işlenmesi gerekiyor. İşlemi yapan çalışanlar sadece kodlama yoluyla verilen kodları görürler. Ancak Dündar ile Dilara G. arasında yaşanan bu olayda, her belgede kişilerin isimlerinin açıkça yazılarak Adli Tıp Kurumu'na gönderildiği ortaya çıktı.

Dilara

KURU KAN ÖRNEĞİ ALINMADI

Aynı mevzuatta kuru kan örneği alınması zorunlu olmasına rağmen bu olayda kuru kan örneği alınmadığı kaydedildi. Adli Tıp Kurumuna gönderilen numunelerin taşınma süresi içerisinde 7 ay içerisinde bozulma ihtimali göz önünde bulundurulduğunda, bu durumlarda kurumuş kan numunesi alınması önemli olmakla birlikte, alınmaması yapılması gerekenlerden biriydi. muhalefet nedenleri.

Kişilerden aynı anda numune alınması gerektiği yönündeki kararlar da daha önceki Yargıtay kararlarında göz ardı edilmişti. Kan örnekleri her iki taraftan da bir buçuk ay arayla farklı şekilde alındı.

ANNA

ANNEDEN DE ÖRNEK ALMASI İSTEDİ

Öte yandan Adli Tıp Kurumu, anneden de örnek alınsaydı sonuçların daha etkili olacağını söyledi. Ancak anne Suphiye Orancı'nın Almanya'da olması ve kendisine ulaşılamaması nedeniyle örnek alınamadı. DNA testinin tekrarlanmasının gerekçesi olarak anneden örnek alınamaması yer aldı. Anneden örnek alınarak DNA testi yapılması istendi.

İKİZLER ÖNÜNDE ŞİKAYETÇİ OLDU

Dilara G.'nin Uğur Dündar'a açtığı babalık davasının, Metin Akpınar'a ikiz kızları Duygu Nebioğlu ve Sevgi Nebioğlu'nun geçen yıl açtığı babalık davasından önce açıldığı öğrenildi. Mahkemenin Metin Akpınar'ın kızı olduğunu doğruladığı Duygu Nebioğlu'nun davası sonuçlanırken, Dilara G.'nin davasının da ilk olarak açılmasına rağmen henüz sonuçlanmaması dikkat çekti.

ekran penceresi

ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Davet tarzıyla geceye damgasını vurdu!  Bir bakan tekrar baktıDavet tarzıyla geceye damgasını vurdu! Bir bakan tekrar baktı
TRT o dizinin fişini çekti!  Son karar şaşırttıTRT o dizinin fişini çekti! Son karar şaşırttı
Dilan Polat ile Engin Polat arasındaki çekim anlaşması ortaya çıktı!  Çete lideri ifade verdiDilan Polat ile Engin Polat arasındaki çekim anlaşması ortaya çıktı! Çete lideri ifade verdi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir