
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 10 Nisan Perşembe günü Halkların Eşitliği ve Demokrasisi (Dem Partisi) parti milletvekilleri Süreyya Önder ve Pervin Buldan’dan oluşan İmrali heyetiyle bir araya geldi.
Erdoğan-Demi Parti Toplantısı, ilk yüz yüze temastan 13 yıl sonra.
Söncü’den bir gazete olan Dem Partisi, DEM partisinin toplantıdan sonra Erdoğan’a 13 maddelik bir başvuru listesi yayınladığını ve Ankara’daki cumhurbaşkanlığı kompleksinde yaklaşık 1 saat 25 dakika sürdüğünü ve yaklaşık 1 saat 25 dakika sürdüğünü söyledi.
Euronews Türkçe Türkçe konuşan yüksek seviyeli bir Dem Partisi yetkilisi, böyle bir listenin, “gerçekte Kongrenin gerçekleşmesi için Öcalan izolasyonunun ve iletişim özgürlüğü ve pkk’ün, büyüklüğümüzle ilgili yasa için PKK’nın silahsızlanma sürecinin, ancak bunun dışında, ancak dedi.
Diğer iddia edilen makalelerden bahsetmişken, parti yetkilisi, “Diğerleri, yer ve zamanın ne zaman çözülmesi gerektiğini çözmek için tartışma ve zaman konusu olmalıdır. Ancak sorunu çözme sorunu ve çözeltinin silahsızlanma ve silahsızlanma sürecine ilerlemesine izin verecektir.
İzolasyon ve silahsızlanma süreçleri için kıdemli parti yetkilisi “[Öcalan’ın] İzolasyonun kaldırılması ve iletişim özgürlüğü garantisi ve PKK’nın PKK’nın silahsızlanma süreci için hazırlanması, sorunu büyük ölçüde çözmek için bir mesafe anlamına gelecektir. “
DEM Partisi’nin ikinci bir kaynağı, Erdoğan’ın toplantısından sonra 13 öğenin listesi için bir talep olmadığını ve Merkezi Yönetim Kurulu’nun (FMC) toplantısı sırasında şunları söyledi: “Tek tek muamele görmedi, ancak neredeyse herkes tartışıldı”.
Üçüncü taraf kaynağı bir liste değil, “Partimiz bu talepleri yıllarca tüm kamu açık faaliyetlerinde zaten ifade etti. Ancak takvime bağlı olan bu liste listemiz değil” dedi.
Daha sonra, Dem Aysegun Dogan Partisi sözcüsü, X açıklığını paylaşan X.
“Zorunlu Açıklama” başlığı ile paylaşılan keşifte, “Dem Partisi usrali heyeti, sürecin Cumhurbaşkanı Erdoğan ile nasıl ilerleyeceğini ve gelişeceğini değerlendirdi. Görüşmeden sonra yazılı bir açıklama yapıldı. Bazı haberlerde,” 13 -item talep listesi “, çeşitli kanallarda DEM kısmı için talep kullanılmıştır.
“Aylarca kamuoyunda tartışılan gündemi ve konuların başlıklarını listelemek ve delegemiz tarafından sunulan” taleplerin listesi “olarak yayılmak adil değil.
Erdoğan da Dem Partisi heyetine Erdoğan: “Her şey çözüldü, hakkında konuşacak bir şey yok”
Dem Partisi Siririn Süreyya Önder ve Pervin Buldan’dan İmrali heyetinin parlamenterleri Erdoğan ile toplantı sırasında bir yol haritası belirlemeliydi.
Erdoğan ile toplantının ayrıntıları hakkında bilgi sahibi olan DEM partisinin ikinci kaynağı “Tam bir sunum yapıldı, ancak Erdoğan şunları söyledi:” Bu tarihlere katılmak için bu adımlarımız olacağız. “
DEM Partisi’nin delegasyonu, genel toplantıdan sonra açıklamalarında aşağıdaki ifadeleri kullandı:
“Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve delegasyonu ile görüşmemiz, geleceğin çok olumlu, yapıcı, verimli ve umut verici bir atmosferinde gerçekleşti.
Süreçte ulaşılan noktanın önemi doğrulanmış ve karşılıklı olarak değerlendirilmiştir. Şiddet ve çatışma olmadığı ve demokratik ve siyasi alanın güçlendirileceği bir dönemin ülkemiz, vatandaşlarımız ve bölgemiz için hayati önem taşıdığı belirtilmiştir. “
Yetkili, Dem Partisi’nin delegasyonun toplantısında ikinci bir kaynağı olan Türkçe ile konuşan Euronews, çok haksız ve hatta buluyor “dedi.
Erdoğan: Randevu alacağım
Heyetin önde gelen isimlerinden biri olan Süreyya Önder, 27 Şubat’ta yayın talebinden sonra katıldığı Habertürk’in yayınında Başkan Erdoğan ile yakın tarihli bir toplantı olduğunu söyledi.
Daha sonra, Başkan Erdoğan 12 Mart’ta AK parti grubu toplantısından sonra, “Irali heyetinden randevu alabilir misiniz?” “Sorulursa randevu alacağım” dedi.
“Terörsüz Türkiye” sürecine kamu ve medyada “imrali süreci” ve “ikinci çözüm süreci” olarak da adlandırılır.
Dem Partisi Röportajının Trafiği
Dem Party Co -Chairman Tülay Hatimoğulı ve Tucer Bakıhan bir heyete başkanlık ettiler, 10 Mart Pazartesi günü ikinci siyasi partileri ziyarete başladı.
Pazartesi günü, heyet Pazartesi günü İşçi Partisi (EMP) ile bir araya geldi, ardından Cumhuriyet Halk Partisi Başkanı (CHP) ile CHP karargahı ile bir toplantı düzenledi.
Sonunda heyet, partinin parti merkezinde parti Ali Babacan’ın lideri aynı gün ayrıldı.
Dem delegasyonu, 12 Mart’ta Türkiye İşçi Partisi (TIP), Felicity Partisi ve Gelecek Partisi ile bir araya geldi. Sonunda heyet, 17 Mart’ta AK Partisi ve MHP delegasyonları ile toplantılar düzenledi.
PKK bir duruş dedi
Abdullah Öcalan serbest bırakılmasını istedikten ve durduktan sonra PKK, 1 Mart Cumartesi gününden itibaren ateşten durduğunu ilan ettiğini açıkladı.
PKK Yürütme Komitesi tarafından yayınlanan bir beyanda, “PKK olarak, çağrının içeriğine olduğu gibi katılıyoruz ve çağrının gereksinimlerine cephemizden saygı duyacağımızı söylüyoruz. Bugün durduğunu ilan ediyoruz.”
Yetkili, “Vatansever insanlarımız ve Demokratik kamuoyumuz” örgüt hakkında yazılı bir beyanda bulundu, “bir saldırı olmadıkça silahlı bir eylemde bulunmayacağız” dedi.
Uygun güvenlik ortamının oluşturulması ve Kongre’nin başarısı için Kongreyi toplamak için “hazır” olduklarını belirtmek [Öcalan’ın] Kendini rehberlik etmesi ve fark etmesi gerektiğini söyledi. “
Öcalan’ın örgütün lideri olan “, engelli bir ilişki kurmak isteyenler de dahil olmak üzere arkadaşlar da dahil olmak üzere fiziksel ve çalışma koşulları olmayan varlık”, “başarılı bir şekilde uygulama” çağrısı. Devlet gerekliliklerinin ilgili kurumlar tarafından karşılanacağını umuyoruz. “Dedi.
Süreyya (DEM), Bildirge (DEM) (DEM) okuyan Halkların Özgürlük Partisi ve Demokrasisi Milletvekillerinden biri olan Sünyya Önder şunları söyledi: “Kesinlikle uygulamada silahların serbest bırakılması ve PKK’nın kararı demokratik politikanın ve yasal boyutun tanınmasını gerektiriyor”.
Türkiye’de çözüm süreci
Çözüm süreci, Türkiye’deki 2013-2015 arasında PKK ve Türk devleti arasındaki müzakereleri ifade etmektedir. Bu süreç Kürt problemini barışçıl bir şekilde çözmeye başladı.
Sürecin temel unsurları arasında silahlar, demokratik reformlar ve Kürt kimliğine olan hakların genişletilmesi dahil edilmiştir. PKK Abdullah Öcalan’ın lideri bu müzakerelere kilit bir figür olarak katıldı. Ancak, 2015 yılında, çözüm süreci aslında çatışmaların yeniden başlatılması ile sona erdi. Bu dönem Türkiye’de siyasi dinamiklerde önemli değişikliklere neden oldu.
28 Kasım 1978’de Dirocchi Dirocchi bölgesinde kurulan PKK, Avrupa Birliği, ABD (ABD), İngiltere, Fransa, Türkiye ve diğer birçok eyalet tarafından kabul edilmektedir.
Resmi verilere göre PKK militanları, yaklaşık 40 yıldır saldırılarında yaklaşık 15.000 kişiyi öldürdü.
PKK Öcalan’ın lideri, 1999’dan beri Marmara Denizi’ndeki Imrali Hapishanesinde, bir terör örgütü kurduğu ve yönettiği için ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.