Rusya'nın füze saldırısına hedef olan Kiev'deki çocuk hastanesinin faaliyetlerine kısmen yeniden başlandı.

Bu haberin orijinal dili İngilizce idi.

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de, Rusya'nın füze saldırısında ağır hasar gören çocuk hastanesi kısmen yeniden açıldı ve sağlık hizmeti verilmeye başlandı.

REKLAM

Ukrayna'nın başkenti Kiev'deki Ohmatdyt Çocuk Hastanesi, Rus füze saldırısında ağır hasar gördükten bir hafta sonra kısmen yeniden açıldı.

Rusya'nın 8 Temmuz'da gerçekleştirdiği füze saldırılarında hasar gören hastanenin yeniden inşa çalışmaları devam ederken, hastane alanındaki molozların kaldırılması çalışmaları da sürüyor.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy geçen hafta yaptığı açıklamada, hastanenin yeniden inşası için 9,6 milyon dolar tahsis edileceğini söylemişti.

Hastaneye kaldırılan çocuklardan birinin babası, “Çocukların kurtarıldığı ve insan hayatının verildiği bir çocuk hastanesini vururlarsa savaşın kurallarının ne olduğunu bilmiyorum” dedi.

Ukrayna'nın en büyük çocuk hastanesi Pazartesi günü düzenlenen füze saldırısında kısmen yıkıldı.

Ukrayna Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, 627 hastanın tedavi gördüğü hastaneye düzenlenen saldırıda en az 44 kişi hayatını kaybetti. Hayati tehlikesi bulunan ve çeşitli hastalıklara yakalanan çok sayıda çocuk da yaralandı.

Saldırı, açık kalp ameliyatlarını aksattığı ve genç kanser hastalarının hastane dışında tedavi görmesine neden olduğu gerekçesiyle uluslararası alanda kınandı.

Ukraynalı yetkililere göre saldırı, Rusya'nın Kiev'e yönelik yaklaşık dört ay süren ağır bombardımanı sırasında gerçekleştirildi ve 2022'den bu yana devam eden savaşın en ölümcül saldırılarından biri oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir