F.Bahçe Beko 11. kez şampiyon! Anadolu EfesBasket'i mağlup etti

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nde play-off heyecanı yaşandı. Final serisinin dördüncü maçında Fenerbahçe Beko, Anadolu Efes ile karşılaştı.

Maça çok iyi başlayan Fenerbahçe Beko, 5. dakikada 11-0 öne geçti. Periyodun ilk yarısında hücumda etkili olamayan Anadolu Efes, aynı dakikada Oturu ile serbest atış çizgisinden ilk sayılarını kaydetti. Kalan periyotta da pota altından ve üç sayı çizgisinden sayılar bulmaya devam eden sarı-lacivertliler, ilk çeyreği 22-8 önde tamamladı.

İkinci periyoda Tarık Biberovic'in serbest atıştan bulduğu sayılarla başlayan F.Bahçe, 11. dakikada farkı 18 sayıya çıkardı: 26-8. Beaubois'nın müdahalesiyle toparlanan Anadolu Efes, Willis'in pota altından yaptığı katkıyla çeyrek sonunda farkı 3 sayıya indirmeyi başardı. F.Bahçe soyunma odasına 36-33 önde girdi.

ggdgdf

ANADOLU EFES SON ÇEYREKTE ÖNDE

İkinci çeyreğin son bölümündeki iyi oyununu üçüncü çeyreğe de taşıyan Anadolu Efes, basketbol faulünden sonra Ercan Osmani'nin basketiyle 28. dakikada ilk kez öne geçti: 47-48. Kalan periyotta serbest atış çizgisinden gol atan Fenerbahçe'ye Doğuş Özdemiroğlu'nun dışarıdan vuruşuyla karşılık veren mavi-beyazlılar, son çeyreğe 52-51 önde girdi.

EKSTRAYA SOL

Dördüncü ve son çeyrek büyük bir heyecana sahne oldu. Fenerbahçe Beko, Calathes ve Pierre ile üç sayı çizgisinin gerisinden belirleyici basketler attı. Anadolu Efes, sarı-lacivertlilere Bryant'ın kaydettiği sayılarla karşılık verdi. Son maçta iki takım da gol atmayı başaramadı ve maçın normal süresi 64-64 eşitlikle sona erdi.

ON BİR KEZ ŞAMPİYON OLDU

Uzatmalarda Hayes-Davis'in yıldızlaşmasıyla 12 sayı atan Fenerbahçe Beko, karşılaşmayı 80-72 kazanarak seride 3-1 öne geçerek 11. kez şampiyonluğa ulaştı.

_67409 (1)

FENERBAHÇE KUPALARI KALDIRDI

Madalyalar, sahanın ortasına kurulan platformda F.Bahçe Beko'lu oyunculara ve teknik heyete takdim edildi. Sarı-lacivertli takımın kaptanı Melih Mahmutoğlu şampiyonluk kupasını kaldırdı.

_67409 (2)

Tecrübeli basketbolcunun kupayı havaya kaldırmasının ardından Fenerbahçeliler, teknik heyet ve taraftarlar büyük sevinç yaşadı.

_67409

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN TEBRİK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, F.Bahçe Beko için tebrik mesajı yayınladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan mesajında ​​şu ifadelere yer verdi:

“Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nde şampiyon olan F.Bahçe Beko basketbol takımını, taraftarı ve teknik ekibi dahil tüm F.Bahçe camiasını canı gönülden kutluyorum.”

Gerçek zamanlı puanlama
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Milli takımda şok sakatlık!  Yıldız futbolcu takımdan çıkarılabilir!  TFF'den açıklama geldiMilli takımda şok sakatlık! Yıldız futbolcu takımdan çıkarılabilir! TFF'den açıklama geldi
"“Galatasaray'a gol atmak benim için onurdu”
Samsunspor Reis'i duyurdu!Samsunspor Reis'i duyurdu!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir