TGC: Siyasilerin gazetecileri tehdit etmesi suçtur – Son Dakika Türkiye Haberleri

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, son dönemde gazetecileri isim ve kurumlarını sıralayarak hedef gösteren ve tehdit eden siyasileri kınadı. TGC, açıklamasında şunları söyledi: “Gazetecileri tehdit etmenin de suç olduğunu İçişleri Bakanlığı'na hatırlatıyor ve hedef alınan meslektaşlarımızın can güvenliğini sağlamak istiyoruz.”

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Yönetim Kurulu, bugün yaptığı açıklamada, son dönemde gazetecileri isimlerini ve kurumlarını sıralayarak hedef gösteren ve tehdit eden siyasileri kınadı. Şu ana kadar 67 gazetecinin hedef gösterilerek öldürüldüğünü kaydeden TGC Yönetim Kurulu, şunları söyledi: “Siyasiler sorumlu davranmazlarsa yeni bir gazeteci cinayetinin yaşanması an meselesidir. “İktidar ve muhalefet temsilcileri, gazetecileri tehdit edenleri kınayarak ve bunların cezalandırılmasının önünü açarak normalleşme çalışmalarına başlamalı” dedi. Açıklamada şu görüşler yer alıyor:

“Gazetecilerin sürekli tehdit edildiği bir ülkede normalleşmeden söz edilmiyor”

“Demokrasi ile yönetilen ülkelerde politikacılar, kendilerine oy veren veya vermeyen tüm vatandaşların bilgilendirilmesi için gazetecilerin can ve iş güvenliğini korurlar. Ülkemizde kendilerini kanundan muaf gören bazı siyasetçiler, gazetecileri ve kurumlarını isimlendirerek tehdit ediyor ve hedef gösteriyor. Gazetecilere evlerinin ve işyerlerinin önünde saldırıp onları yoğun bakıma kaldıranların bazı partilerin yetkilileri olduğu açıkça ortaya konmuş olsa da herhangi bir ceza söz konusu değil.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Basın Müzesi'ndeki Öldürülen Gazeteciler Galerisi'nde 67 gazetecinin fotoğrafları bulunuyor. Siyasetçilerin sorumlu davranmaması durumunda bir gazeteci cinayetinin daha an meselesi olacağını söylüyor ve uyarıyoruz. Gazetecilerin sürekli tehdit edildiği bir ülkede iktidar ortakları ve muhalefet partileri normalleşmeden söz edemiyor. Gazetecilere yönelik tehdit, hedefli ve fiziki saldırılar konusunda ne yazık ki hem iktidar hem de muhalefet partilerinde bu hukuksuzluğa karşı bir duruş göremiyoruz.

“GAZETECİLERLE MÜCADELE EDENLERE DESTEK OLANLAR SUÇU KABUL EDİYOR”

Meslektaşlarımızı kınamayarak, cezalandırarak, şiddeti normalleştirerek tehdit eden siyasetçileri savunan tüm tarafların, olası bir gazeteci saldırısına veya öldürülmesine suç ortağı olacağını ve hesap soracağımızı bir kez daha hatırlayalım.

Kanun bu ülkede yaşayan her vatandaşın can güvenliği için vardır. Parti liderleri ve milletvekilleri yasadan muaf değil. Siyasilerin gazetecileri tehdit etmesi suçtur. Gazetecileri tehdit etmeyi alışkanlık haline getiren siyasetçileri kınıyoruz. Eğer iktidar ve muhalefet temsilcileri demokrasi açısından normalleşme istiyorsa gazetecilere yönelik hedef alma ve saldırılara karşı çıkmaya, onları kınamaya ve cezalandırılmalarına yol açmaya başlamalılar. İçişleri Bakanlığı'na gazetecileri tehdit etmenin de suç olduğunu hatırlatıyor ve hedef alınan meslektaşlarımızın can güvenliğini sağlamak istiyoruz. Hedefteki meslektaşlarımıza 'geçmiş olsun' diyoruz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir