Trakya'da ikamet eden çifte vatandaşlar Bulgaristan'daki seçimlerde oy kullanmaya başladı

Edirne'de çift vatandaşlar, Bulgaristan Başkonsolosluğu, 75. Yıl İlköğretim Okulu ve Keşan Lisesi'nde oy kullandı.

Oylamadan önce görevliler vatandaşların kimlik belgelerini kontrol etti.

Trakya Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Cevat Güneş, AA muhabirine, seçimler için Türkiye'nin 23 ilinde 166 sandık kurulduğunu söyledi.

Seçimlerin Bulgaristan Türkleri için hayırlı olmasını dileyen ve çifte vatandaşları oy kullanmaya davet eden Güneş, şöyle konuştu: “Bulgaristan'da yaşayan hemşehrilerimiz bizim için çok kıymetlidir. Onlar bizim akrabamız, dostumuz, yakınımızdır. Vatandaşlarımız isterlerse sorunlarını dile getirsinler. Sandıklara gitmeli ve bu dilekleri yansıtmalıdırlar.” Dedi.

Aydın Canay, oy vererek görevini yerine getirdiğini söyledi. Canay, sandık başına gitmenin çifte vatandaş hakları açısından önemli olduğunu kaydetti.

[Fotoğraf: AA]

Kırklareli

Kırklareli'de Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Anadolu Yüksek Okulu'nda kurulan sandıkta oy verme işlemi devam ediyor.

Kırklareli Türk Balkan Göçmenleri Dayanışma Derneği Başkanı Erol Ateş, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bulgaristan genel seçimlerinde altıncı kez Avrupa Parlamentosu'nda (AP) çifte vatandaşlığın sandık başına gittiğini söyledi.

Seçimlere çifte vatandaşların ilgi gösterdiğini belirten Ateş, seçimlerin hem Bulgaristan'da hem de Türkiye'de yaşayan çifte vatandaşlar için hayırlı olmasını umdu.

Bulgaristan seçimlerinin çok önemli olduğunu belirten Ateş, “Çifte vatandaşlarımızın sosyal haklarını daha iyi korumaları çok önemli. Çünkü birçok sorunla karşılaşıyoruz. Bu sorunların ortadan kaldırılması için seçimler büyük önem taşıyor.” dedi.

Fotoğraf: AA[Fotoğraf: AA]

Tekirdağ

Tekirdağ'da çifte vatandaşlar 50. Yıl Ortaokulu'nda oy kullanıyor.

Tekirdağ Bulgar Göçmenler Derneği Başkanı Kemal Öztürk, oy verme işleminin sabahın erken saatlerinden itibaren sürdüğünü belirterek, seçimlerin hayırlı olmasını umduklarını söyledi.

Fotoğraf: AA[Fotoğraf: AA]

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir