İYİ Parti başkan adayı Koray Aydın: “Sadece cumhurbaşkanının etrafında toplanarak siyaset yapılmaz” – Son Dakika Siyaset Haberleri

Koray Aydın, Beşiktaş'ta Renaissance İstanbul Polat Bosphorus Otel'de delegelerle yaptığı toplantıda, diğer partilerden ayrılarak her türlü zorluğu göze alarak bir araya geldiklerini hatırlattı.

Partiyi merkez partiye dönüştüreceklerini belirten Aydın, şöyle konuştu: “Görüyorsunuz ki, bir buçuk ay içinde, bir buçuk ay içinde, dışlanan, kırılan, dışlanan tüm dostlarımızı bu parti içinde yeniden buluşturacağız.” dedi.

Aydın ayrıca kadınların, gençlerin ve parti teşkilatının cumhurbaşkanına bağlı olduğunu ve bu kadar işin altından bir kişinin kalkamayacağını söyledi. “Sadece Cumhurbaşkanını tanıyarak, onun etrafında toplanarak siyaset yapamazsınız. Görevlendirilen tüm arkadaşlarım kendilerine verdiğimiz görev kapsamında görevlerini yapacaklar. Bir yerde sorun olduğunu gördük, olmuyordu. Yapılamazdı, bir ay sonra oğlum olsa bile değiştirirdim.” Bir açıklama yaptı.

“HAYATINIZDA BİR KEZ EL Sıkışmadınız”

Aydın, güçlerinin tabandan geldiğini vurguladı. “O tabanı küçümseyeceksin, hayatında hiç elini sıkmadın, acılarına hiç destek olmadın, sonra bugün gelip 'Biz her şeyi hallederiz' dersin, merak etme, biz alırız. Onlara sahip çıkarak tüm Türkiye'yi de santimetre santimetre gezeceğiz.” Sözlerini söyledi.

Partinin canlanması için yeni bir yapılanmaya ihtiyaç duyulduğunu anlatan Aydın, şöyle konuştu: “Gençlik kollarının var olduğu erken kuruluş döneminde kalabalıktan dolayı binaya girmek mümkün olmuyordu. Artık gençlik kolları yok oldu. Partinin kadın hareketi sadece kadınların kendi alanlarında istihdam edilmesinden ibaret değil. Aralarında öne çıkıp öne çıkaracağımız, partinin büyümesi için her alanda görevlendireceğimiz kadınlara ihtiyacımız var.” orada.

Şu anda 4 kadın milletvekilimiz var, geri kalanların tamamı erkek. Yaş ortalaması en yüksek olan partiyiz. Gerçekleri görmezseniz gelecek için plan yapamazsınız. “Gençlik yapısını büyük ölçüde genişleteceğim.” görüşünü paylaştı.

Aydın, atayacakları 10 danışmanla Türkiye'nin her alanını kapsayacaklarını ve partinin her yere yayılmasını sağlayacaklarını vurguladı. “Örgütün başındayken sürekli takip ettim, yazdım, uyardım. İşe yaramadıysa Ankara'daki başkanı aradım, neden işe yaramadığını kendisine anlattım. Düzeltme fırsatı verdim. Kusurları var, 'devam et' dedim. Kararlılığımı görünce herkes işi kabul etti.” dedi.

HEDEF 1 MİLYON ÜYE

Hedeflerinin 1 milyon üye olduğunu belirten Aydın, şöyle konuştu:

“İnşallah bu kongreyi ilk turda kazanacağız. Bu partinin sahipleri orada oy kullanacak olan yüksek kurul delegelerimizdir. Onlar 5 milyon 100 bin kişiyi temsil ediyor. Başka bir yerde düşünmeye, yardım etmeye gerek yok. Onlar gereğini yapacak ve herkese hakkını verecektir.” Cumartesi günü birlikte göreceğiz.

İstanbul'da yüzde 50 eşiğinin üzerinde bir güce ulaştık, bunu daha da artıracağız. Büyük il statüsündeki tüm ilçelerde yüzde 50’nin üzerindeyiz. İzmir'de bu oran yüzde 95'ti. “Yanımızda olmayan yok, biz hepsinin yanındayız.”

Programda İYİ Parti kurucu üyeleri, 27. Dönem Erzurum Milletvekili Naci Cinisli, 27. Dönem İstanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu ve Coşkun Yıldırım da konuşma yaptı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir