İTO Avdagiç başkanından müjdeli haber: BTM, TEKMER’i kuruyor

Oluşturulma tarihi: 25 Aralık 2024 10:28

İTO Başkanı Şekib Avdagiç, “TEKMER ile girişimcilerimizin iş fikirlerini daha hızlı geliştirmelerini, teknolojik altyapılarına yatırım yapmalarını ve iş dünyasıyla daha etkin bağlantılar kurmalarını sağlayacağız.”

class = “medyanet-inline-adv”>

İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) girişimcilik merkezi olan Bilgi Ticarileştirme Merkezi (BTM), Ar-Ge Kanunu’nda şirketlere vergi muafiyeti sunan Teknoloji Geliştirme Merkezi (TEKMER) kuruyor. TEKMER’in kuruluş müjdesini, BTM Stage XL etkinliğinde açılış konuşmasını yapan İTO Başkanı Şekib Avdagiç verdi.

“Merkezimizde girişimcilerimize daha fazla destek sağlamak ve yenilikçi projelere daha güçlü bir altyapı sağlamak amacıyla TEKMER kısaltmasıyla Teknoloji Geliştirme Merkezi kuruyoruz” diyen Avdagiç, şunları ekledi: “TEKMER ile girişimcilerimizin gelişmesini sağlayacağız. iş fikirlerine daha hızlı ulaşıyorlar, teknolojik altyapılarına yatırım yapıyorlar ve iş dünyasıyla daha etkin bağlantılara sahip oluyorlar.” Kuruluşlarını sağlayacağız. Bu kapsamlı altyapıyla toplamda 200’e yakın girişimci olmak üzere 30 işletmenin TEKMER fırsatlarından faydalanmasını hedefliyoruz. “TEKMER ile yarattığımız fark, ‘yeşil girişimcilik, sürdürülebilirlik ve iklim değişikliği’ gibi alanlarda çalışan girişimcilere özel fırsatlar sunulacaktır” dedi.

“BTM, KÜRESEL İNOVASYON ÜSSÜNE DÖNECEK”

BTM olarak bu yıl toplam 1.158 işletmeye ve 1.486 girişimciye ücretsiz hizmet sunduklarını belirten Avdagiç, şöyle devam etti: “Bu yıl 17 işletmemiz yatırım aldı, şu ana kadar yatırım alan BTM işletme sayısı da oldukça fazla. 132’ye yükseldi. Pazarlanan 19 işletmemiz, ülkemizin ekonomik büyümesine katkı sağlamanın yanı sıra, küresel sahnede başarıya ulaşan projelere de imza attı. İTO’da bu yıl aralık ayına kadar 57 karşılaşma yapıldı. Yıl içinde yatırımcı ve girişimcilerle toplam görüşme sayımız 67’ye ulaştı. Bu sayılar bizim için önemli çünkü doğru yolda olduğumuzu, doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Doğru şeyleri yapmak ve girişimcilerimize doğru yön göstermek 2025 yılında da doğru işler yapmaya devam edeceğimizin altını çizmek isterim. Burada kısa adı TEKMER olan bir Teknoloji Geliştirme Merkezi kuruyoruz. sonuna kadar merkezimizde girişimcilerimize daha fazla destek ve yenilikçi projeler için daha güçlü bir altyapı sağlıyoruz. BTM’nin liderliğini yansıtan TEKMER, sadece bir mekan değil aynı zamanda vizyoner bir projedir. Bugün attığımız adımın gelecekte büyük başarı hikayelerinin başlangıcı olacağına inanıyorum. Bu tür projelerle birlikte BTM’yi küresel bir inovasyon üssüne dönüştüreceğimize de inanıyorum” dedi.

DÜNYANIN EN İYİSİ OLMA HEDEFİ DEVAM EDİYOR

BTM Genel Müdürü İbrahim Elbaşı açılış konuşmasında şunları söyledi: “Bugün 18. BTM Stage XL etkinliğini düzenliyoruz. Stage XL her yıl daha fazla girişimci yetiştirdiğimiz, geliştirdiğimiz ve dokunduğumuz bir etkinlik haline geldi. Bu etkinliği Domino konseptiyle düzenliyoruz. Çünkü girişimcilik domino etkisi yaratır. Domino sadece bir oyun değil. Aynı zamanda strateji, sabır ve küçük, birbiriyle bağlantılı adımların büyük sonuçlar doğurabileceğini gösteren bir sanatın adıdır. Her fikir, domino taşını harekete geçiren ilk dokunuştur. Her işbirliği bir sonraki taşı değiştirecek stratejik bir adımdır. Her başarı zinciri devam ettiren bir ilham kaynağıdır. Kısaca domino, bir hareketin sadece gücünü değil aynı zamanda bu gücün doğru planlama ile büyük değişime dönüşebileceğini de simgeler. BTM olarak bu taşların daha sağlam yerleştirilmesi, daha uzağa ulaşması ve daha büyük etki yaratması için çalışıyoruz. Bu zinciri tamamlamak elbette sizler gibi değerli destekçilerimizin katkısıyla mümkün. “Birlikte girişimcilerimizin gelişimine rehberlik ederek domino taşlarının düzenli bir şekilde hizalanmasına katkıda bulunuyoruz” dedi.

UBI Global tarafından “Dünyanın en iyi 3. start-up merkezi” ödülüne layık görüldüklerini hatırlatan Elbaşı, şöyle konuştu: “Dünyada birinci olma hedefimizin altını çizerek yinelemek istiyorum. İnşallah devamını dileriz. Önümüzdeki dönemde dünyanın en iyi startup merkezi olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

İKİ PANEL 18 SUNUM

Bu arada yılın son Stage XL etkinliğinde iki panel düzenlendi. StartupWatch kurucusu Serkan Ünsal’ın moderatörlüğünde gerçekleşen ilk panelin başlığı “VC’ler ve LP’ler” başlığıydı. Panelin konuşmacıları Domino Ventures Yönetici Ortağı Mustafa Kopuk ile Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Dönüşüm Teknolojileri Lideri Yahya Ülker oldu. Turcorn Girişimlerin Yolculuğu başlıklı ikinci panelin moderatörlüğünü Türkiye Cumhuriyeti Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Ulusal Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Dr. Damla Turan ve konuşmacılar ise Navlungo kurucu üyesi İsa Korkmaz ve WASK kurucusu Ercan Pilcioğlu idi.

Stage XL etkinliğinde 39 startup stant açarken, 18 startup da sunumlar için sahneye çıktı. Sunum yapan girişimler şöyle:

HirinGames: HirinGames, aday becerilerini oyunlaştırma yoluyla değerlendiren çevrimiçi bir platformdur.
Vezuve: Vezuve, KOBİ’lerin sınır ötesi e-ticaret pazaryerlerinde satış yapmasını kolaylaştıran bir uygulamadır.
SporAra: SporAra, spor merkezleri ile spor severleri buluşturan dijital bir pazar yeridir.
TellPal: TellPal, ebeveynlerin katılımıyla çocuk gelişimini destekleyen bir uygulamadır. Çocuklara ve ebeveynlere özel içerikler sunmaktadır.
Mindmoov: MindMoov, hareket kabiliyeti kısıtlı ve felçli kişiler için pasif hareketle kasları güçlendiren mobil bir uygulamadır.
Pinyto: Pinyto, yapay zeka destekli bir seyahat planlama platformudur. Gezginlere ve seyahat şirketlerine yönelik çözümler sunar.
Yedir Uygulaması: Yedir Uygulaması ev aşçıları ile müşterileri buluşturan bir platformdur. Kullanıcılar ev yapımı yemekleri kolaylıkla sipariş edebilirler.
Pace: Pace, eğlenceli ve kullanışlı mobil oyunlar geliştiren bir şirkettir. İlk oyunu Spin For Fun sosyal bir deneyim sunuyor.
Deplay Creative Studio: Deeplay Creative Studio, kültürel mirası modern teknolojilerle birleştirerek yenilikçi deneyimler tasarlayan bir stüdyodur.
OyunMu: OyunMu, oyunlar aracılığıyla sağlıklı iletişim becerilerini geliştirerek ruh sağlığını destekleyen yenilikçi bir e-öğrenme platformudur.
Luufs: Luufs, yıkanabilir regl külotlarıyla çevresel ve ekonomik sorunlara çözüm üretiyor.
Kubulab: AR ve VR teknolojileriyle yenilikçi oyun ve deneyimler sunan Kubulab, çocukların çizimlerini tanıyabilen VR çözümleri geliştiriyor.
NexRacon: NexRacon siber güvenlik otomasyonudur. Sistemlere yapay zeka ile desteklenen kapsamlı bir zafiyet yönetim sistemi sunar.
Vatut AI: Vatut AI, kurumsal hafızayı güçlendirerek, bilgi kaybını önleyerek verimliliği artıran bir yapay zeka platformudur.
GoKargo: GoKargo, kargo gönderilerinizi rahat ve kullanışlı bir şekilde göndermenizi sağlayan mobil uygulamadır.
Kiraz.co: Kiraz.co, e-ticaret süreçlerini kolaylaştıran yapay zeka destekli bir platformdur. Tüm operasyonları kolaylıkla yönetmenizi sağlar.
Eşyala.com: Eşyala.com, sürdürülebilir ve minimalist ürünleri kiralama veya satın alma fırsatı sunuyor.
Beekod: Beekod, e-ticaret işletmelerine operasyonel verimlilik sağlayarak finansal ve sipariş süreçlerini basitleştirir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir