İlk kez görüldü! Her şey fokun köpeği ısırmasıyla ortaya çıktı… Bu kez kuduz virüsü deniz canlılarına bulaştı.

Güney Afrika bu haberle sarsıldı! Bu kez kuduz deniz canlılarına bulaştı. Bilim insanları bu durumun ilk kez görüldüğünü vurguladı. Eyalet veterineri Lesley van Helden, Güney Afrika kıyılarının çeşitli yerlerinde ölü bulunan 24 Güney Afrika fokunda kuduz tespit edildiğini söyledi.

Helden, virüsün daha önce deniz memelileri arasında yayıldığının kaydedilmediğini söyledi. Bunun ilk defa olduğunu söyledi.

FOK TARAFINDAN ISIRILDIĞI KÖPEĞE KUDUZ BULAŞTI

Güney Afrika’daki yetkililer, Cape Town’da bir köpeğin bir fok tarafından ısırılmasının ardından Cape foklarında kuduz virüsünü ilk kez Haziran ayında tespit etmişti. Köpeğe kuduz bulaşmasının ardından araştırmacılar, 2021’den bu yana toplanan 135 fok kadavrasından alınan beyin örnekleri üzerinde kuduz testleri yaptı. Yeni toplanan 20 örnek üzerinde yapılan testler pozitif çıktı.

inç_b_c_9e7a129d9e9dcb7c25040e62f4c8a51a

EN AZ İKİ YILDIR MEVCUTTUR

Yetkililer, Ağustos 2022’de toplanan ölü foklardan da olumlu sonuç alındığını, bunun da fok popülasyonunda kuduzun en az iki yıldır mevcut olduğu anlamına geldiğini açıkladı. Bilim insanları, kuduzun foklara nasıl bulaştığını, tür içinde yaygın olup olmadığını ve kontrol altına almak için neler yapılabileceğini bulmaya çalışıyor. Güney Afrikalı yetkililer konuyla ilgili uluslararası uzmanlarla çalışıyor.

(AA)

Önceki içerik Sonraki içerik

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir