İlk yapay zekalı bilim insanı geliştirildi – Son Dakika Bilim Teknoloji Haberleri

Şirketin internet sitesinde paylaşılan blog yazısında, ilk “Yapay Zeka Bilim Adamı”nın Foerster Laboratories, Oxford Üniversitesi ve diğer birçok üniversiteyle ortak çalışma sonucunda geliştirildiği duyuruldu.

Makalede, geliştirilen yapay zeka bilim insanının, bilimsel keşifler ve araştırmalar için bir makine öğrenme sistemi kullanabileceği belirtildi.

Makalede “AI bilim adamı” sisteminin mevcut araştırmaları inceleyip yeni araştırma fikirleri sunabileceği belirtilirken, bu sistemin araştırma için kod yazabileceği de belirtiliyor.

SİSTEM, YAPAY ZEKA TARAFINDAN OLUŞTURULAN ÜRÜNLERİ NEREDEYSE İNSAN HASSASİYETİYLE ORANLAR

Makalede ayrıca sistemin araştırma bulgularını özetleyebileceği ve bulgularını bilimsel yazılar olarak sunabileceği de açıklandı.

Makalede, sistemin yapay zeka tarafından oluşturulan makaleleri insan doğruluğuna yakın bir şekilde değerlendirebildiği belirtilirken, sistemin bilim insanlarının oluşturduğu bilimsel topluluk ortamını taklit edebileceği de belirtildi.

Makalede yapay zeka sisteminin yürüteceği araştırmaların makine öğrenimi sistemleri ve kodlamayı kapsayacağı belirtilirken, bu konularda akademik makaleler oluşturulabileceği de belirtiliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir